Tőkebevonás a SMARTFRONT-ba

Tőkebefektetés a felhőalapú ügyviteli megoldásokat fejlesztő SMARTFRONT-ba a Hiventures kockázati tőkealap részéről

Tőkebevonás a SMARTFRONT-ba

Szektor: Technológia

Árbevétel (2016-2020):

+150%

Árbevétel (2020):

1 m€

Alkalmazottak (2020):

40

Az innovatív felhőalapú vállalatirányítási rendszert és ügyvitel szoftvereket fejlesztő SMARTFRONT tulajdonosait segítettük 900 millió Ft növekedési tőke bevonásában. A társaság új befektetője a Hiventures kockázati tőkealap-kezelő, amely ezzel a tranzakcióval növekedési befektetési programjának eddigi legnagyobb önálló befektetését hajtotta végre. A dinamikusan növekvő SMARTFRONT az új forrást a Software-as-a-Service modellre történő átállásra, technológiai fejlesztésekre, valamint működésének felskálázására fordítja.

A 2011-ben alakult, scaleup fázisban lévő SMARTFRONT elsősorban saját fejlesztésű, web-alapú ERP rendszeréről ismert a hazai KKV-k körében, de az első lépéseket már megtette a nemzetközi piacok irányába is. A társaság új fejlesztése a SMARTBooks havidíjas SaaS termékcsalád, amely a Számlázz.hu piacvezető online számlázóprogrammal szoros integrációban a könyvelőirodák részére kínál felhőalapú könyvelési szoftvert, illetve mikrovállalkozásoknak szánt kulcsrakész ügyviteli rendszert.

 

Ügyfelünk mondta:

Tóth Tamással és az Invescom csapatával a teljes folyamat során az előkészületektől a zárásig nagyon jó volt együtt dolgozni, professzionális támogatást kaptunk minden téren. Egészen összetett tranzakciót csináltunk végig, és a folyamat során egyszer sem ingott meg a bizalmunk abban, hogy sikerrel zárul az együttműködésünk.”

Schramm Károly, alapító és ügyvezető igazgató, SMARTFRONT