Prohuman eladása

A vezető magyar HR szolgáltató Prohumán eladása a lengyel tőzsdén jegyzett Work Service részére
Eladó oldali tanácsadás
Szektor: Üzleti szolgáltatások
Árbevétel (2013)
29,7 m€
EBIT (2013)
2,9 m€
Alkalmazottak (2013)
81

Eladó oldali M&A tanácsadással segítettük a vezető magyar humán erőforrás szolgáltató Prohumán 2004 Kft tulajdonosainak a társaság szakmai befektető részére történő értékesítésében.

A lengyelországi központú, piacvezető személyzeti szolgáltató Work Service S.A. 2014. március 28-án többségi, 75%-os tulajdonrészt vásárolt a a Prohumán 2004 Kft-ben. A Prohumán üzletrészei 100%-ának vevő által a bejelentés idején becsült vételára – bizonyos feltételek teljesülése esetén – 110 millió lengyel zloty (mintegy 26,2 millió euró). A tranzakció újabb fontos mérföldkő volt a Work Service számára akvizíciós növekedési stratégiájának megvalósításában; az ügylet nagymértékben támogatja a Work Service-t abban, hogy a közép-kelet-európai HR szolgáltatási piac vezető szereplőjévé váljon.

Az Invescom Corporate Finance az eladó kizárólagos tranzakciós tanácsadójaként vett részt az értékesítési folyamatban, melynek részeként az Invescom Corporate Finance azonosította a vevőt, vezette a tárgyalásokat eladói oldalról és teljes körűen menedzselte a tranzakciót.

A Prohumán, amely 2004 óta van jelen a magyar személyzeti szolgáltatási piacon – a HR szolgáltatások teljes palettáját nyújtja, többek között a munkaerő-kölcsönzés, munkaerő-közvetítés, HR tanácsadás és egyéb kapcsolódó területeken. A társaság 29,7 millió euró árbevétel mellett 2,9 millió euró üzemi eredményt ért el 2013-ban, amellyel az egyik legnagyobb hazai piaci szereplőnek mondhatta magát a tranzakciót megelőzően. A Prohumán a magyar tulajdonú Prohome cégcsoport tagja, amely csoport a teljes körű HR szolgáltatások mellett a merchandising, a sales promóció, a marketingkommunikáció, a rendezvényszervezés és a telemarketing területeken is aktívan jelen van a hazai piacon.

A komplex személyzeti szolgáltatásokat nyújtó Work Service 1999-ben indult el és az azóta a lengyel piac legnagyobb HR szolgáltatójává nőtte ki magát. A varsói tőzsdén jegyzett Work Service Lengyelországban és hat további közép-kelet európai piacon működik. A cégcsoport – melynek egyik legnagyobb befektetője a Pinebridge Investments kockázati tőketársaság – 2013-ban 218 millió euró árbevételt ért el.

Forrás: 2014. április 8. sajtóközlemény