RayNet értékesítése

A telekommunikációs passzív hálózati infrastruktúra megoldásokat szállító RayNet értékesítése a belga Amadys csoport részére
Eladó oldali tanácsadás
Szektor: Telekommunikáció
Árbevétel (2022):
8,7 m€
EBITDA (2022):
1,3 m€
Alkalmazottak (2022):
30

Az Invescom eladó oldali tanácsadási szolgáltatással segítette a RayNet tulajdonosait, mely Magyarország egyik piacvezető, passzív telekommunikációs hálózati infrastruktúra megoldásokra specializálódott rendszerszállítója. A RayNet-et a belga Amadys csoport vásárolta fel, amely az end-to-end hálózati megoldások egyik legnagyobb európai szolgáltatója a telekommunikációs és energia szektorok számára. Az Amadys többségi tulajdonosa az Equistone Partners Europe, Európa egyik vezető magántőke-befektetője.

A távközlési infrastruktúra megoldások terén szerzett 25 éves tapasztalatával a RayNet kulcsrakész száloptikai rendszereket szállít a távközlési szolgáltatókból, kommunikációs infrastruktúra szolgáltatókból és közüzemi társaságokból álló prémium ügyfélkörének. Technológiai know-how-jának és házon belüli mérnöki képességeinek köszönhetően a RayNet számos szabadalmaztatott hálózati megoldást fejlesztett ki, miközben hálózati eszközök gyártásával is foglalkozik saját gyártóüzemében.

A 400 millió euró forgalmat elérő Amadys csoport Európa 11 országában működik. A RayNet felvásárlása tökéletesen illeszkedik az Amadys nemzetközi terjeszkedési stratégiájába, amely a magyar piacra történő belépést jelentette a csoport számára.