Az ENEA SDS üzletágának eladása

A svéd Enea Software AB “Software Development Services” üzletága értékesítése az Arobs Transilvania Software részére
Eladó oldali tanácsadás
Szektor: Technológia
Árbevétel (2021):
11,1 m€
EBIT (2021, pro-forma):
2,0 m€
Alkalmazottak (2021):
160

Eladó oldali tanácsadással segítettük a telekommunikációs és kiberbiztonsági szoftverek fejlesztésével foglalkozó svéd Enea Software AB-t (STO: ENEA) “Software Development Services” (“SDS”) üzletágának értékesítése során. A nemzetközi tender folyamat eredményeként az SDS-t az Arobs Transilvania Software (BSE: AROBS) vásárolta meg, amely az egyik vezető szoftver fejlesztési szolgáltatásokat nyújtó társaság romániai központtal.

20 évet meghaladó működése során az SDS az egyik kiemelkedő IT outsourcing szereplővé nőtt a beágyazott szoftver fejlesztési szolgáltatások területén. Az SDS magas hozzáadott értékű, K+F kategóriás szolgáltatásaival a prémium piaci szegmenst szolgálja ki. Ügyfelei globális blue-chip társaságok az USA-ban és Európában a telekommunikáció, gyógyászati, aerospace és egyéb iparágakban.

A tranzakció az Arobs történetének legnagyobb akvizíciója, amely tovább erősíti az Arobs “Software Services” üzletágát, illetve a társaság jelenlétét Romániában és az USA-ban. A tranzakciót követően az SDS az Arobs brand alatt működik tovább.

 

Ügyfelünk mondta:

„Az Invescom a globális befektetői elérés és a helyi piacismeret egyedülálló kombinációját egyesítve, nagyon professzionálisan menedzselte a teljes értékesítési folyamatot a felkészüléstől egészen a tranzakció zárásáig.”

Daniel Forsgren, Senior Vice President Corporate Development, Enea Software AB