Prohumán többségi tulajdonrész megvásárlása

A vezető közép-európai HR szolgáltató Prohuman többségi tulajdonrészének a GI Grouptól történő megvásárlása
Vevő oldali tanácsadás
Szektor: Üzleti szolgáltatások
Árbevétel (2020):
166,1 m€
EBIT (2020):
6,7 m€
Alkalmazottak (2020):
10.400

Komplex tanácsadási szolgáltatással segítettük a Prohumán alapító kisebbségi tulajdonosait a magyarországi HR szolgáltatási szektor legnagyobb tranzakciója során. Vevő oldali tanácsadóként támogattuk az üzletrészek visszavásárlását az olasz GI Group lengyelországi leányvállalatától, finanszírozás-szervezőként pedig a tranzakció finanszírozásához szükséges források előteremtésében játszottunk szerepet, amelyhez az alapítók az MNB által kihirdetett növekedési kötvényprogram keretein belül bocsátottak ki kötvényt.

A 2004-ben alapított Prohumán Közép-Kelet-Európa vezető HR szolgáltató cégeinek egyike, amely több mint 700 multinacionális és KKV ügyfél számára nyújt munkaerő-kölcsönzési, munkaerő-közvetítési, outsourcing és HR adminisztrációs szolgáltatásokat Magyarországon, Romániában, Szlovéniában, Ausztriában és Németországban.

A GI Group a világ egyik legnagyobb HR szolgáltató cégcsoportja, amely közel 60 országban, több mint 20.000 ügyfél számára nyújt kölcsönzési, közvetítési és egyéb HR szolgáltatásokat. A társaság konszolidált árbevétele 2020-ban meghaladta a 2,5 milliárd EUR-t.