Számlázz.hu részleges eladása

A vezető magyar online számlázószoftver cég tulajdonrészének eladása a norvég Visma részére
Eladó oldali tanácsadás
Szektor: Technológia
Árbevétel (2014-2017):
+350%
Ügyfélszám (2018):
100.000
Alkalmazottak (2018):
20

A piacvezető online számlázószoftvert és egyéb innovatív fintech megoldásokat fejlesztő Számlázz.hu-ban szakmai befektető szerzett tulajdonrészt.

A 2005 óta működő Számlázz.hu az egyik legdinamikusabban növekvő informatikai társaság a régióban, amely több mint 100.000 ügyfélnek nyújt professzionális felhőalapú szoftvermegoldásokat. A nemzetközi stratégiai partner bevonása nagyban támogatja a társaságot abban, hogy a hazai piacon még nem létező modern digitális megoldásokat vezessen be a magyar vállalkozások részére.

Az 1 milliárd EUR árbevétellel és 8.500 alkalmazottal rendelkező norvég központú Visma Csoport a skandináv térség vezető üzleti szoftver szolgáltatója. A tranzakció fontos mérföldkő a Csoport számára a közép-kelet-európai régiós jelenlétének kiépítése során.

Az Invescom Corporate Finance az eladók kizárólagos tranzakciós tanácsadójaként vett részt az értékesítési folyamatban, melynek részeként azonosította a vevőt, vezette a tárgyalásokat eladói oldalról és teljes körűen menedzselte a folyamatot.

 

Ügyfelünk mondta:

“Egy M&A folyamat során a szakmai felkészültség nagyon fontos, de legalább ennyire fontos a tárgyalástechnika és a megingathatatlan nyugalom is. Az Invescom mindhárom szempontból verhetetlennek bizonyult.”

Kis Ervin Egon, a Számlázz.hu stratégiai tanácsadója és résztulajdonosa