Szafi Csoport | Befektető-bevonás

Szakmai és pénzügyi befektetők bevonása az innovatív free-from élelmiszereket gyártó Szafi Productsba
Eladó oldali tanácsadás
Szektor: Élelmiszeripar
Árbevétel (2016-2019):
+120%
Árbevétel (2019):
5,4 m€
EBITDA (2019):
1,2 m€

Az allergénektől mentes (free-from) élelmiszerek területén magyarországi piacvezető Szafi Products alapítóinak segítettünk olyan befektető partner bevonásában, aki támogatja a társaságot hosszú távú növekedési terveinek megvalósításában. Az alapítók az ideális befektetőtársakat Ipsits Gáborné és Ipsits Gábor személyében találták meg, akik a Hiventuresszel együttműködésben szereztek tulajdonrészt a társaságban, miközben az alapítók továbbra is tulajdonosok maradnak és változatlan szerepkörben vezetik tovább a céget.

A Szafi Products 2015-ben kezdte meg allergénektől mentes élelmiszerek gyártását. Nemzetközi szinten is előremutató, innovatív receptúráinak és a fogyasztókkal szembeni maximális elhivatottságnak köszönhetően néhány év leforgása alatt meghatározó szereplővé vált a magyar piacon.

A társaság folyamatosan bővülő termékválasztékát két márkanév alá szervezi: a Szafi Free termékek vegánok, a négy legfontosabb allergéntől és édesítőszerektől is mentesek; míg a Szafi Reform termékek alacsony kalória- és magas rosttartalommal rendelkeznek, valamint hozzáadott cukortól mentesek. A Szafi Products termékkínálata a lisztkeverékektől, sütési és főzési alapanyagoktól a kényelmi termékekig (snackek, szószok, desszertek, stb.) egyre bővülő skálát ölel fel.

 

Ügyfelünk mondta:

“Több mint 20 éves üzleti pályafutásom alatt két olyan céggel voltam kapcsolatban (a több száz közül), akivel szemben az elégedettségem megütötte a 100%-ot; ebből az egyik az Invescom csapata. Nagyon magas tapasztalat az akvizíciók területén, rendkívüli helyzetekben logikus gondolkodásmód, az anyagok összeállítása nagyon precíz, határidők tökéletes betartása és még sorolhatnám, hiszen egy tranzakció borzalmasan összetett. Ha az életem úgy alakulna, hogy újra exitálni szeretnék, nem kérdés, hogy ismételten az Invescom csapatához fordulnék.”

Burján Zsombor, társtulajdonos és ügyvezető igazgató, Szafi Products